Twickenham Renovation Project

The property was in need of renovation. Our client acquired planning permission to include adding a top floor, extending out the back and completely redesigning the interior.

The old conservatory was demolished and the kitchen moved from the front to the back of the property. We were asked to develop the interior design to create a contemporary look and feel with neutral palette and clean lines.

Our design concept evolved from Japandi principles. This tranquil aesthetic focuses on achieving finely tuned functionality to support health and wellbeing.

Drawing on both Asian and Scandinavian influences, the choice of natural materials connects the interior to the elements of the world around us, creating a positive atmosphere and mindful energy.

The new look and feel extended to a beautiful contemporary kitchen to the rear of the property. The choice of Scandi wood flooring underpins the design, adding warmth to the industrial feel windows and crittall style internal doors.

A bespoke window seat was designed overlooking the garden in the snug area. This incorporated a cat-flap, tucked away in the under-seat storage to enable access without being seen.

Contemporary tiles and lighting were selected for the kitchen area. The green metro tile on the splash back lifts the scheme and links to the garden. The ceramic tile on the island adds a textural layer within the muted palette.

We sourced a contemporary kitchen and cabinet maker to design and build the bespoke kitchen within the aesthetic guidelines. Plywood was the perfect choice of material – naturally beautiful and durable.

Paintable sockets and switches punctuate the walls with minimal shapes, connected to the geometric patterns on the upholstery and handle-less cabinetry. The Japanese Maple just outside the door was already in existence, a lucky co-incidence.

Bold, geometric art in strong natural colours forms a bridge between the Japandi design concept and mid-century inspired furniture.

The living room can be seen across the hall from the kitchen, through the internal crittall doors, maximising the amount of available light.

The look and feel continues with additional layers of luxury in the dense weave of the rug and upholstery, appropriate to the living area.

Ceiling hung shelving and bespoke cabinetry link directly to the kitchen.

The bespoke slatted oak design in the entrance reaches in one continuous line from the ground to the second floor. The flooring tile flows seamlessly across the hall and up the wall into the downstairs cloakroom.

A floor to ceiling door with hidden handle conceals the cloakroom when entering through the front door.

The carefully considered storage makes it easier to keep a clutter-free bedroom, associated with improved sleep habits and wellbeing.

A dressing table area with mirror and socket for hairdryer are hidden inside the bespoke bedroom cabinetry, for example.

Both the master ensuite and family bathroom are designed around the use of micro-cement. Again, the choice was made on the basis of both functional and aesthetic benefits. Micro-cement is an excellent choice for bathrooms and alleviates the need for grout lines.

The use of muted palette, natural wood and materials extends across into the guest bedrooms.

The new top-floor was designed to make the most of the space available. It was quite a challenge to fit shower, toilet and vanity into the small bathroom area. Copious quantities of storage were built-in under the eaves and next to the bathroom.

 

 

 

Ask Us Anything

Twickenham Renovation Project Credits

At Decorbuddi we work as a team with our clients, colleagues and trusted preferred suppliers, each and every one contributing to the successful delivery of the project.

This Twickenham renovation project was designed and led by Decorbuddi Interior Designer Lorraine Sakharet

Photographer: KT1 Photography